«Abort vid 17 års ålder: Jag gjorde allt rätt»

Skådespelerskan Tiff Stevenson vid 17 års ålder beslutade att avsluta graviditeten. Hon delar historien om en svår handling.

Jag kommer aldrig att glömma det. Det hände vid middagstid, på onsdag, tidigt på våren. Det var regnigt och molnigt. I rad träffade jag en bekant säljare från butiken. Vi hälsade, och jag trodde att abortkliniken inte är det bästa stället att utbyta tillstånd: ”Hur mår du? Vem ska du döda: en pojke eller en flicka?"

De flesta kvinnor såg inte gravida. Endast en hade en ganska märkbar mage. En sjuksköterska kom ut för mig, hjälpte till att klättra på en gurney och tog en narkosläkare. Jag låg på ryggen och skakade — antingen från kylan eller från rädsla. Anestesiologen frågade: ”Klar?"Han sa bara ett ord, men jag brast i tårar och inte kunde sluta. Frågade han sjuksköterskan: ”Vad är det för henne?"

Det är verkligen med mig? jag är 17 år gammal. Mitt liv är inte perfekt, men i 17 händer det inte annat, och jag har det mest fruktansvärda steget i livet. Det sista jag minns är sjuksköterskans sympatiska blick.

När jag kom till sinnen var det ingen smärta, och han satt på min säng och grät, och det var smärtsamt. Han frågade: ”Varför dödade du vårt barn?»Han ställde denna fråga till flickan som fortfarande var ett barn. Och han ropade bara till den här flickan när hon berättade för honom om graviditet. Då uttalade han att detta är hennes problem, och han kunde inte göra någonting, han har ingen möjlighet — han är en enkel pizzapedester.

När jag återvände hem från sjukhuset hällde min mamma mig te och gav en värmeplatta. Jag gick till sängs. Jag gick till kliniken med ett barn och gick ut en kvinna. Och det var långt ifrån en underbar omvandling. Innan operationen hade jag https://www.whiskyakademien.com/hemlagad-mat-barn-sex-vad-man-ngrar-efter/ ett nytt liv, men det kunde förstöra allt jag hade.

Jag var kär i honom från 13 års ålder, han var vacker och populär. Spanjor-Ruin, den mest attraktiva i vår stad. Vi började dejta när jag var 15 år. Första kärleken. Verkliga Armageddon -känslor.

Jag lärde mig om graviditet av en slump. En kollega köpte flera tester, jag gjorde ett för ett skämt. Jag kunde inte ens tro att han skulle vara positiv. Efter två år lämnade vår relation mycket att önska. Jag var tvungen att erkänna alla min mamma, även om jag visste att hon skulle vara rasande. Men vad kunde jag göra? Jag tog p -piller. Jag kunde inte berätta för pappa: han skulle bara döda min pojkvän.

Jag gjorde allt själv: Jag betalade en abort, kom till sjukhuset och sedan orolig mardrömmar. Och min pojkvän uppförde sig som om ingenting hade hänt.

Jag tänkte ständigt på mitt obehagliga barn. Jag var säker på att det var en tjej, föreställde mig hur vi gick i parken, jag rider på henne på en gunga, flätade flätor, hon hade mörkt lockigt hår, som sin far.

Nu skulle hon vara 21 år gammal. Jag tänker ibland på vad vårt liv skulle vara. Hennes far gick i fängelse några månader efter min abort. Jag skulle inte bli skådespelerska och komiker. Jag skulle leva på fördelar och förbanna världen för att stal alla möjligheter vid 17 år gammal. Vi skulle besöka honom i fängelse. Vilken typ av liv skulle vara mitt barn? Jag hade tur att jag hade ett val. Jag kunde bestämma om jag skulle föda eller inte. Och jag pratar om detta under talarna.

Jag är upprörd när de säger att kvinnor utan barn är underlägsen, och mödrar är överallt: ansvariga, kärleksfulla och osjälviska. Det är inte svårt att föda, det är svårt att ge barnet vad han behöver. I Irland berövades till exempel kvinnor ett val. De kan få upp till 14 års fängelse om de gör olaglig abort. Eller de måste gå till en operation i Storbritannien. Även våldsofferet har inte rätt till abort.

Jag är stolt över min sjutton -åriga. Jag vet att jag fattade rätt beslut, även om det var svårt. Jag är säker på att alla barn ska vara välkomna, och om jag någonsin har en dotter kommer jag alltid att stödja henne, oavsett vad hon löst.

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *